Chinese Medical Arts & Health

Cosmetische Acupunctuur

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke manier om de tekenen van veroudering in het gezicht tegen te gaan. Het kent net als reguliere acupunctuur een lange geschiedenis die honderden, zo niet duizenden jaren teruggaat. Er zijn bewijzen gevonden dat het door vroege keizers/notabelen werd gebruikt. Er was in die tijd net als nu, een fascinatie voor het tegengaan van veroudering om een lang en gezond leven te leiden. Kruiden, crèmes, massages en acupunctuur werden ingezet om dit doel te bereiken.

Bij cosmetische acupunctuur, of facial enhancement acupuncture, zoals het ook wel wordt genoemd, wordt acupunctuur gebruikt om rimpels minder zichtbaar en de huid gladder, strakker en gezonder te maken. Er worden op verschillende acupunctuurpunten en op specifieke te behandelen plekken op het gezicht kleine naaldjes gezet. Dit stimuleert de doorbloeding en ontspant de spieren in het gezicht. Het zet het lichaam ook aan tot de productie van collageen, wat zorgt voor de stevigheid en veerkracht van de huid en  vermindering van rimpels. Bij een behandeling worden ook naaldjes op het lichaam gezet. Acupunctuur is een holistisch systeem, waarbij er verbanden worden gelegd tussen binnen en buiten en innerlijk en uiterlijk. Als in het lichaam de balans is verstoord, kan dit zich uiten in de huid. Alvorens er wordt begonnen met de behandeling zal er een aantal vragen over de algehele gezondheid worden gesteld.

Het totaal aantal behandelingen dat nodig is, is ongeveer 12. Na ongeveer 6 tot 7 behandelingen zou er al resultaat te zien moeten zijn. De resultaten kunnen tot wel 3 jaar zichtbaar blijven, maar dit is onder andere afhankelijk van leefstijl en verzorging van gezicht en huid. Een maandelijkse herhalingsbehandeling wordt geadviseerd om het resultaat langer vast te houden. De behandelingen dienen minimaal 1 keer per week te worden ondergaan.

Innerlijke balans         reflecteert in het  uiterlijk.”

Wat kunt u verwachten

Het intakegesprek

Voor de behandeling wordt er een kort intakegesprek gevoerd. Hierin wordt uitleg gegeven over de behandeling en wat je kunt verwachten.

De behandeling

De cosmetische acupunctuurbehehandeling begint met een stimulerende gezichtsmassage. Daarna worden op specifieke plekken op het gezicht kleine naaldjes geplaatst. Ook worden er op plaatsen op het lichaam naaldjes geplaatst. Die dienen ter balancering van de energie van het lichaam. Als de naaldjes geplaatst zijn kun je even lekker tot rust komen en ontspannen. Afsluitend worden de naaldjes verwijderd en wordt de behandeling afgesloten.

Het resultaat

Voor een goed resultaat zijn ongeveer 12 behandelingen gebruikelijk. Na 6 tot 7 behandelingen is er meestal al resultaat te zien. Het resultaat kan tot 3 jaar zichtbaar blijven, maar is mede afhankelijk van leefstijl en huidverzorging. Geadviseerd wordt om maandelijks de behandeling te blijven herhalen.

Neem contact met ons op

Adres

Industrieweg 106
2651 BD, Berkel en Rodenrijs

Telefoon

06-53135601

Email

5 + 7 =

Aangesloten bij:

KVK-nummer: 50343912

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Disclaimer